نوشته شده توسط : درنا

 

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است ؟

 

 

 

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است ؟ این سوالی است که ذهن من را در چند ماه گذشته درگیر کرده بود.! دوربین های مداربسته در انواع و ابعاد مختلف در تمام فضاهای زندگی روزمره انسان رخنه کرده اند و در نتیجه در همه اماکن تجاری و عمومی و خصوصی می توانید این دوربین ها را ببینید. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چطور می توان فهمید در یک مکان دوربین مداربسته نصب شده است و آیا این دوربین ها فعال هستند یا نه؟ ما در این مطلب به شما راهکارهایی معرفی می کنیم تا بتوانید به روش های مختلف فعال بودن دوربین های مداربسته یک مکان را بررسی کنید و در صورت لزوم از مکان دقیق آنها با خبر شوید.

 

 

 

توجه به تغییرات لنز دوربین، نور چراغ های IR، استفاده از وای فای، استفاده از اپلیکیشن ها و تجهیزات ضد جاسوسی از جمله راهکارهایی است که می توانید برای بررسی فعال بودن دوربین های یک مکان استفاده کنید.

 

 

 
 

تغییر جهت لنزها

 
برای شروع بررسی دوربین های مداربسته یک محیط می توانید از بررسی لنزها شروع کنید. برخی از دوربین های مداربسته از لنزهای موتورایز استفاده می کنند و در نتیجه اگر از قابلیت زوم این دوربین ها استفاده شود حرکت لنز دوربین کاملا مشخص می شود.

 

 

همچنین در خصوص دوربین های PTZ باید چنین گفت که این مدل از دوربین مداربسته در جهت افقی و عمودی قابلیت جابجایی دارند و در نتیجه اگر دوربینی با این مشخصات در مکانی دیدید می توان مطمئن شد که دوربین ها فعال هستند.

تغییر جهت لنز دوربین مداربسته
 

 

نور قرمز کوچک بر روی دوربین

 

 

 
 
دوربین های مداربسته نسل جدید عموما با قابلیت دید در شب IR تولید می شوند. این قابلیت برای ضبط تصاویر محیط در شرایط نور کم استفاده می شود و با یک بررسی ساده قابل تشخیص هستند. در این دوربین ها نور IR به وسیله LED های کوچک که در اطراف لنز دوربین مداربسته قرار دارند منتشر می شود.

 

بنابراین می توانید اطراف لنز دوربین مداربسته را بررسی کنید و اگر نور قرمزی در این مکان مشاهده کردید مطمئن باشید که دوربین مداربسته فعال است.

چراغ IR دوربین مداربسته
 

 

 استفاده از Wifi گوشی

 

دو روش قبل که شرح داده شد می تواند در مورد برخی از دوربین های مداربسته کارایی نداشته باشد. روش سوم برای تشخیص روشن بودن دوربین مداربسته استفاده از وای فای است. این روش برای دوربین های مداربسته مجهز به فناوری Wifi مورد استفاده قرار می گیرد.

 

با جست و جوی دستگاه های وای فای دار در گوشی خود می توانید از روشن بودن چنین دوربین هایی مطلع شوید.

 

 

 

استفاده از اپلیکیشن ها

 

 

 
اپلیکیشن هایی در اپ استور های مختلف وجود دارند که می تواند برای تشیخص دوربین های مداربسته یک مکان از آنها استفاده کرد. این اپلیکیشن ها به شما اطلاع می دهند که آیا دوربینی در اطراف شما وجود دارد یا خیر.

 

اگر دوربین در یک مکان روشن باشد در این اپلیکیشن ها مشخص می شود. برای مثال می توانید از اپلیکیشن های Hidden Camera Detector و Glint Finder برای این کار استفاده کنید.

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است؟
 

 

تجهیزات الکترونیکی ضدجاسوسی

 

 

از کجا بفهمیم دوربین مداربسته فعال است؟ آخرین روش برای پاسخ گویی به این سوال استفاده از تجهیزات ضد جاسوسی حرفه ای است. دوربین های مداربسته در ابعاد مختلف و با فناوری های متفاوتی در بازار وجود دارد و در نتیجه با روش های معمولی برخی از این دوربین ها را نمی توانید تشخیص دهید.

 

در حال حاضر استفاده از دوربین های مخفی بسیار ریز جهت جاسوسی از افراد مختلف رواج یافته است و با وجود غیر قانونی بودن این دوربین ها باز هم شاهد استفاده گسترده از این نوع دوربین ها هستیم.

برای شناسایی این دوربین ها وسایل الکترونیکی و آشکار سازهای مغناطیسی وجود دارد که می توانید به راحتی سیگنال های این دوربین ها را در مکان های مختلف شناسایی کنید.

دستگاه تشخیص دوربین مداربسته
 

 

مطالب مرتبط برای مطالعه بیشتر:

 

 


:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 اسفند 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : درنا

 

دوربین مداربسته AHD

 

تکنولوژی های بهبود کیفیت تصاویر دوربین مداربسته در چند سال گذشته پیشرفت های شگرفی داشته است. یکی از تکنولوژی های مشهور برای تصویر برداری با کیفیت بالا با نام AHD شناخته می شود که ابتدا توسط شرکت کره ای Nextchip به بازار عرضه شد و امروز دوربین هایی با کیفیت 5 مگا پیکسل به بازار عرضه می کند.

عبارت AHD در اصل مخفف عبارت Analog High Definition  است و در واقع به قابلیت ارائه تصاویر آنالوگ با کیفیت بالا اشاره دارد. همچنین این نوع دوربین ها با نام دوربین مداربسته آنالوگ HD نیز در بازار شناخته می شود.  دلیل توسعه و تولید چنین دوربین هایی این بود که عموما دوربین های آنالوگ به دلیل کیفیت پایین تصاویر مشکلات بسیاری در بحث نظارتی بوجود می آوردند و از طرف دیگر استفاده از دوربین های تحت شبکه نیز هزینه های بالایی به پروژه ها تحمیل می کرد. بنابراین با توسعه فناوری AHD نقص تصاویر با کیفیت پایین در دوربین ها برطرف شده است.

 

مزایا و نحوه عملکرد دوربین های مداربسته AHD

 

دوربین های مداربسته AHD قابلیت انتقال تصویر با کیفیت در حجم های بیشتر و کیفیت های بسیار بالاتر را دارا هستند. انتقال دیتا در این دوربین ها بر بستر سیستم آنالوگ انجام می شود و عملکرد این انتقال باعث حفظ کیفیت تصاویر می شود. در این پروسه ابتدا تصاویر دریافت شده محیط در چیپ AHDTX پردازش می شود و سپس از طریق کابل های کواکسیال به دستگاه DVR می رسد و در نهایت در دستگاه DVR این اطلاعات به شکل اطلاعات دیجیتال ضبط می شود.

 

 

دوربین های مداربسته AHD

 

مزایای دوربین AHD

در ادامه به مزایای دوربین های مداربسته AHD اشاره هایی کرده ایم:

 

  1. توانایی ارائه تصاویر با روزولوشن بالا :یکی از نقاط ضعف دوربین های آنالوگ تصاویر با کیفیت پایین در این دوربین ها بود. دوربین مداربست آنالوگ قدیمی تنها توانایی ارائه تصاویری با کیفیت 0.6 مگا پیکسل را داشتند که عملا امکان نظارت دقیق بر محیط را کاهش می داد. با استفاده از تکنولوژی AHD این دوربین ها توانایی تصویر برداری با کیفیت های 5 مگا پیکسل را نیز بدست آوردند.
  2. امکان ارسال تصاویر تا فواصل 500 متر: یکی از مشکلات معمول در راه اندازی یک سیستم مداربسته آنالوگ عدم ارسال صحیح تصاویر در فواصل بالاتر از 100 متر می باشد. دوربین های جدید  AHD  این قابلیت را دارند تا تصاویر را بر روی کابل  RG59 تا  فاصله 500 متر بدون هیچگونه قطعی و یا نویز ارسال نمایند.
  3.  استفاده از بستر ارزان قیمت آنالوگ مانند کابل RG59 و…:یکی از مزایای دوربین های مداربسته آنالوگ AHD این است که حساسیت بسیار کمتری در مقایسه با کیفیت کابل مورد استفاده در هنگام سیم کشی ها دارند و در نتیجه این موضوع انعطاف بالایی در هنگام نصب این دوربین ها ایجاد می کند.
  4. قیمت مناسب:قیمت مناسب همیشه یک رکن اصلی در انتخاب کالاهای مختلف است. در هنگام معرفی دوربین مداربسته با فناوری AHD به این نکته بسیار توجه شده بود. این دوربین ها با اینکه فناوری جدیدی به بازار عرضه می کردند اما قیمت های بسیار مناسبی در مقایسه با دوربین های نسل گذشته خودداشتند و به همین دلیل به شدت مورد استقبال مصرف کننده نهایی قرار گرفتند. این فناوری در چند سال گذشته باعث شد که دیگر دوربین های مداربسته آنالوگ معمولی از بازار حذف شوند.
 


:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 اسفند 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : درنا

 

فیلتر ICR در دوربین مداربسته

 

فیلتر ICR در دوربین مداربسته : یکی از نقطه ضعف های بزرگ دوربین های مداربسته نسل قدیم عدم توانایی تصویر برداری آنها در شرایط نور اندک بوده است. در دوربین های نسل جدید سیستم های پیشرفته دیجیتال به کار برده شده است تا این نقص دوربین های مداربسته برطرف شود. فیلتر ICR یکی از این فناوری ها است که به دوربین توانایی تصویر برداری با کیفیت در هر شرایط نوری را می دهد. در ادامه این مطلب به توضیحاتی در خصوص این فناوری می پردازیم.

فیلتر ICR یا به اصطلاح IR-Cut filter Removable درواقع یک شاتر مکانیکی تعبیه شدن در دوربین های مداربسته است که معمولا از یک موتور کوچک، فیلتر های حساس به نور مادون قرمز و پنل های شیشه ای تشکیل شده است. مقایسه تصاویر موجود در دوربین های مداربسته دید در شب، در هنگام وجود و عدم وجود فیلتر ICR، تفاوت چشمگیری از لحاظ کیفیت دارند. این فیلتر توانایی افزایش نور دریافتی دوربین مداربسته از محیط را افزایش می دهد و از این طریق کیفیت تصاویر ضبط شده را افزایش می دهد.

 

بیشتر بخوانید: نصب دوربین مدار بسته  hikvision  هایک ویژن

نحوه عملکرد سنسور ICR

 

همه ما می دانیم که چشم انسان تنها توانایی دیدن طیف نور مرئی را دارد، با این حال دوربین های مداربسته مجهز به سنسورهای سیلیکونی علاوه بر طیف نور مرئی نسبت به طیف های نور نزدیک به مادون قرمز نیز حساس هستند. این قابلیت باعث می شود که سنسور های سیلیکونی حتی در شرایط نوری ضعیف نیز بتوانند تصاویر با کیفیت ثبت کنند.

 

با این حال دوربین های مداربسته دارای فناوری ICR اگرچه توانایی ثبت تصاویر با کیفیت تری در شب دارند اما در طول روز این موضوع می تواند باعث کاهش کیفیت تصاویر و ایجاد نویز و بهم ریختگی تصویر ضبط شده شود. بنابراین این سنسور ها در طول روز نیازمند فیلتری هستند که مانع رسیدن نور مادون قرمز در طول روز به دوربین مداربسته شوند. این سنسور ها از نظر مکانیک دوربین مداربسته بین سنسور و لنز دوربین مداربسته قرار می گیرند و در هنگام شب یا شرایط کم نور محیط، کنار رفته و با ورود نور مادون قرمز تصاویر بهتری ضبط می شود. نکته مهم این است که با کنار رفتن فیلتر تصاویر ضبط شده به صورت سیاه و سفید خواهد بود.

 

وجود فیلتر های ICR در دوربین های مداربسته در هر مکانی مفید فایده هستند. از دوربین های کنترل ترافیک گرفته تا دوربین های نظارتی موجود در سطح شهر از ویژگی فیلتر ICR جهت ارائه تصاویر با کیفیت در طول روز و شب بهره می برند.

 

مقالات مرتبط برای مطالعه بیشتر:

کاربرد لوله فلکسی در نصب دوربین مداربسته

دوربین مداربسته مخفی

دوربین مداربسته ضد آب

فیلتر ICR در دوربین مداربسته

سیستم روشنایی در شهر هوشمند

ویدئو بالون (Video Balun) در دوربین مداربسته

دوربین PTZ / قیمت دوربین مداربسته اسپید دام

AGC در دوربین مداربسته



:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 1 اسفند 1400 | نظرات ()